22 Ocak 2013 Salı

Bu otel, personeli için 40 metrekarelik odalar ve yüzme havuzu yapıyor

Güral Premier Belek Genel Müdürü Atalay Arslan tesislerinde çalışan personelin uzun süreli istihdamındaki sırları TurizmGüncel'e açıkladı. İki otellerinde de çalışanların ortalama çalışma süresinin 10 yıl olduğunu belirten Arslan, personelleri için yüzme havuzu ve 30 - 40 metrekarelik televizyonlu odalar dahil, her şeyi düşündüklerini kaydetti.



Savaş Daş - TurizmGüncel

1995 yılından beri, tam 18 yıldır, Güral Premier ailesinde çalışan Güral Premier Belek Genel Müdürü Atalay Arslan, 2010 yılından bu yana Avrupa’nın her şehrinde Güral Premier ismini tanıttıklarını söyledi. Güral Otellerinde görev yapan personelin ortalama çalışma süresinin 10 yıl olduğunu kaydeden Arslan, "Güral Premier olarak müşteriye ve personele yatırım yapmayı seviyoruz. Bu nedenle çok fazla devamlı müşterimiz var. Personelimiz ise uzun yıllar bizimle birlşkte çalışıyor. Şirket olarak Avrupa’daki tüm fuarlara katılarak otellerimizin adını Avrupa’nın her yerinde duyurmaya çalışıyoruz." değerlendirmesini yaptı.  

Güral Premier bünyesinde şu anda de luxe resort olarak hizmet veren iki tane otel olduğunu ifade eden Arslan, bunlardan bir tanesinin Güral Premier Belek, diğerinin ise Güral Premier Tekirova olduğunu kaydetti. Arslan, "Tesislerimiz otelden daha çok tatil köyü konseptinde hizmet veriyor. Antalya’ya gelen turistin büyük bir kısmı tatil amaçlı geldiği için, onlara yönelik daha modern ve lüks odalarla hizmet vermeye çalışıyorlar." diyerek otellerin konseptleri ile ilgili de bilgiler verdi.

Atalay Arslan, Güral Premier'in personel politikası ve yeni yatırım planları ile ilgili ise şu bilgileri paylaştı:

PERSONELİN KONAKLAMA VE YAŞAM KOŞULLARINA YATIRIM YAPIYORUZ

"Otellerimizde uzun soluklu bir personel istihdamı politikamız var. Bu yüzden otellerimizde çalışma saatlerimizi mümkün olduğunca az tutmaya çalışıyoruz. Yüksek sezonda ve gerekmesi durumunda günlük bir saat fazla çalışmalarını istiyoruz ama bunun karşılığında fazla mesai ücretlerini ödüyoruz. Bunların da ötesinde, personelin konaklama ve yaşam koşullarının belirli bir seviyede tutulmasını sağlıyoruz."

PERSONEL İÇİN YÜZME HAVUZU YAPIYORUZ

"Örneğin, Tekirova’daki tesisimizde çalışanlarımız için 5 yıldız konforunda konaklama imkanı sağladık. 30 – 40 metrekare büyüklüğündeki odalarda ikişer kişi konaklıyorlar. Odalarında otel odasında bulunan hemen her şey var. Diğer taraftan Belek’e şu anda bir personel lojmanı yapıyoruz.  Orada da yine otel odası büyüklüğünde odalar ve personel için yüzme havuzu olacak."

SERVİS ELEMANI BİR OTELİN EN ÖNDE GELEN TEMSİLCİSİDİR 

"Otel çalışanlarının rahatlığı ve motivasyonu çok önemli. Bu sadece çalışma koşulları anlamında değil, aynı zamanda oteldeki müdürlerle çalışanlar arasındaki ilişki anlamında da aynıdır. Bizdeki personelin ortalama çalışma süresi 10 yıldır. Bir otelde uzun süreli personel istihdamı, otele gelen müşteri açısından da çok önemli. Bir otelde konaklayan ve oteldeki garsonun servisinden memnun kalan bir turist, gelecek yıl da aynı garsonu o otelde görmek istiyor. Bunu biraz havayolu şirketine benzetiyorum ben. Mesela bir uçağa binersiniz. Ne sahibini, ne de pilotunu görürsünüz. Orada, sizin havayolu şirketinden memnun kalıp kalmamanızı belirleyen şey hostesin verdiği servis ve güler yüzdür. Aynı havayolu şirketinde bir sonraki uçuşunuzda aynı hostesle karşılaşırsanız daha da mutlu olursunuz. Aynı şekilde, otellerdeki misafir memnuniyetinin kaynağı da servis elemanıdır. Kum, deniz ve oda her yerde var. Siz farkı personelle sağlarsınız."

YENİ YATIRIMLAR DÜŞÜNÜYORUZ

"Güral Premer Belek uzun süredir sektöre hizmet veriyor. 2010 yılında da Güral Premier Tekirova’yı sektöre kazandırdık. Bu doğrultuda Güral Premer markasını yurtiçinde ve yurtdışında geliştirmeyi hedefliyoruz. Yeni bir otel yaparsak bunun yeri yine Antalya olacaktır. Yurtdışı konusunda ise belirlenmiş bir ülke yok. Şu anda önümüze çıkan fırsatları değerlendiriyoruz. Görüşmede olduğumuz kimi tesisler var."
 

http://www.turizmguncel.com/haber/bu-otel-personeli-icin-40-metrekarelik-odalar-ve-yuzme-havuzu-yapiyor-h13730.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder