7 Ocak 2013 Pazartesi

İşte GTI ve Bentour Swiss'in 2012 Almanya performansları

Almanya'da yapılan araştırmaya göre Türkiye spesiyalisti tur operatörlerinden GTI Travel gelirlerde ve müşteri sayısında yüzde yüzde 4'lük bir büyüme gösterirken, bir diğer Türkiye spesiyalisti Bentour Swiss'in gelirlerinde yüzde 31 oranında bir artış kaydedildi.



Alman iş ve turizm dergisi Fvw tarafından “Alman Tur Operatörleri 2012 Dosyası”na göre, orta büyüklükteki ve destinasyon spesiyalisti tur operatörleri 2012 yılında iyi bir performans sergilediler. 

Araştırmaya göre, orta büyüklükteki tur operatörlerinin önemi bir bölümü, 2012 yılında gelirlerde yüzde  7,5, müşteri sayısında yüzde ise yüzde 4,5  oranında artış kaydederek 19,3 milyar Euro’luk bir büyüklüğe ulaşan Almanya pazarında, genel büyümeye uygun bir büyüme kaydettiler. Almanya’nın en büyük altı (TUI, Rewe, Thomas Cook, FTI, Alltours and Aida Cruises) tur operatörünün gelirlerinde yüzde 10,5, müşteri sayısında ise yüzde 7,3 oranında artış yaşanırken, küçük ve orta büyüklükteki tur operatörleri Pazar payı kayıpları yaşamaya bu yıl da devam ettiler. Bu tur operatörlerinin tek istisnası ise, gelirlerini yüzde 26 oranında arttırarak 701 milyon Euro’ya ulaştıran ve müşteri sayısını yüzde 19 oranında arttırarak 925 bine yükselten growing Schauinsland Reisen oldu.
Almanya’da faaliyet gösteren destinasyon spesiyalisti tur operatörlerinde GTI Travel 2012 yılında hem müşteri sayısını hem de gelirlerini yüzde 4 oranında arttırdı. Bir diğer Türkiye spesiyalisti Bentour Swiss ise gelirlerini yüzde 31 oranında arttırdı. Portekiz spesiyalisti Olimar da gelirlerini yüzde 3 oranında arttırırken, Yunanistan spesiyalisti Attika Reisen’in gelirlerinde yüzde 23 oranında bir düşüş kaydedildi.
http://www.turizmguncel.com/haber/iste-gti-ve-bentour-swissin-2012-almanya-per102ormanslari-h13570.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder