13 Ocak 2013 Pazar

Alman tur operatörleri el ele verdi, Yunanistan'ı ayağa kaldıracaklar

Almanya'da faaliyet gösteren hemen bütün tur operatörleri Yunanistan kapasitelerini arttırıyor. Yunanistan'a dair temkinli bir iyimserliğin hakim olduğu Almanya'da, en büyük kapasite artışını yüzde 55 ile FTI gerçekleştirdi.


 
Geçtiğimiz yıl çöküş yaşanan Yunanistan destinasyonunda bu yıl temkinli bir iyimserlik söz konusu. Tur operatörleri, Yunanistan kapasitelerini arttırıyorlar.

Geçen yıl ülkede yaşanan olaylar nedeniyle pek çok Alman'ın uzak durmayı tercih ettiği Yunanistan'a bu yıl ciddi bir talep artışının olması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl ülkeye giden Alman sayısı yüzde 8 oranında azalarak 1,5 milyona gerilemişti. Yunanistan spesiyalisti tur operatörü Attika Reisen'ın sahibi Michale Karaves,  2012 yılının Yunanistan için bir felaket yılı olduğunu söylüyor. TUI'nin de tek haneli düşüş yaşadığı "Yunanistan'ı 2012 yılında Türkiye, Rusya ve İsrail kurtardı." değerlendirmesi yapılıyor.

Şimdi ise Alman tur operatörleri Yunanistan konusunda çok umutlu ve bu umut sayesinde kapasitelerini arttırdılar. Örneğin FTI Yunan adalarına olan kapasitesini yüzde 55 oranında arttırmış bulunuyor. Şirket ayrıca, Yunanistan'da bulunan çok sayıda oteli de kataloguna almış durumda. Attika Reisen ise Yunanistan'da çalıştığı otel sayısını 780'e çıkardı. 
 
TUI, Yunanistan'daki kendi otel markalarının sayısını, TUIfly ise Yunanistan kapasitesini arttırdı. TUI Almanya'nın Akdeniz Ürün Geliştirme Müdürü Markus Bruchmüller, "Yunanistan'ın bu yıl geri dönmesi için mükemmel bir yıl. Ancak otelciler sürekli yükselen maliyetlerden şikayetçiler. Şu anda yapmaya çalıştığımız şey fiyatları 2012 yılının seviyelerinde tutmaya çalışmak." derken, ucuz havayolu şirketi 1 - 2 Fly da Yunanistan fiyatlarında indirime girdi.
 
Bir diğer Alman tur operatrü Rewe de bu yıl Yunanistan'a özel bir ilgi gösteriyor. Kendi otel markası LTI'ı Rodos Kreta adalarına açan Rewe, Rodos adasına bir diğer otel markası olan Primasol'ü de açmış durumda. Şirketin Turizm Genel Müdürü Rolf-Dieter Maltzahn, "Yunanistan ile ilgili negatif hava dağılır dağılmaz geçen yılın rakamlarını da yakalarız" diyor.

http://www.turizmguncel.com/haber/alman-tur-operatorleri-el-ele-verdi-yunanistani-ayaga-kaldiracaklar-h13637.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder