24 Mayıs 2014 Cumartesi

GZP kabına sığmıyor

UÇUŞ güvenliğine yönelik çalışmalar kapsamında Gazipaşa Havalimanı'nın 2 bin metre olan pist uzunluğunun 2 bin 500 metreye çıkarılması için Bakanlar Kurulu tarafından alınan kamulaştırma kararı, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayınladı. Bakanlar Kurulu'nun 2014/6104 sayılı kararı şöyle:  
"Uçuş güvenliğine yönelik çalışmalar kapsamında Antalya Gazipaşa Havaalanı pist uzunluğunun arttırılması amacıyla ekli harita ve listede belirtilen taşınmazlar ile üzerlerindeki muhdesatın Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın 13/2/2014 tarihli ve 390 sayılı yazısı üzerine, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu'nun 27'nci maddesine göre Bakanlar Kurulu'nca 6/3/2014 tarihinde kararlaştırılmıştır."
KAMULAŞTIRMA İLE PİST UZATILACAK
Pistin büyütülmesi için Gazipaşa-Kahyalar Mahallesi'nde yaklaşık 145 bin metrekarelik tapulu alanın 71 bin metrekaresinde hızla kamulaştırma yapılacak. Böylelikle havaalanı pistinin 2 bin metreden 2 bin 500 metreye çıkarılması sağlanacak. Gazipaşa Havalimanı pistinin uzatılması ile mevcut 2 bin 600 metrekare olan terminal binası, 6 bin 400 metrekareye çıkarılıyor. Kamulaştırmanın tamamlanması ile uçak park alanı, 3 uçaktan 6 uçak kapasitesine çıkarılacak. Büyüyen havalimanında x-ray 2'den 4'e, pasaport bankosu da 4'ten 8'e yükselecek. Apronun genişletilmesi, terminalin büyütülmesiyle Gazipaşa'nın yıllık yolcu kapasitesi en az 1 buçuk milyona çıkacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 14 Aralık 2013'te Gazipaşa'da düzenlenen mitingde pistin 2 bin metreden 2 bin 500 metreye çıkarılacağı sözünü vermişti.
İRANLI YOLCULAR GZP’YE İNECEK
TAV Gazipaşa Havalimanı Koordinatörü Cengiz Aşıklı, 27 Mayıs'ta İran'dan gerçekleşecek uçuş hakkında, "İran'dan Gazipaşa'ya direkt bir sefer düzenlenmeyecek. Gelecek 737 Boeing tipi uçak Adana üzerinden Gazipaşa'ya iniş gerçekleştirecek. Uçak 189 kişilik ama gelecek kişi sayısı henüz belli değil" derken, Rusya'dan başlatılması düşünülen direkt uçuşlar hakkında ise, "Rusya'dan direkt seferlerin başlatılması için çalışmalarımız sürüyor. Tek amacımız her geçen gün yolcu sayısını ve buraya uçuş yapan firma sayısını arttırmak. Yeni uçuş noktaları olması için uğraşıyoruz" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder